Banner marca clyton

Marca Clyton

En la dècada de 1970, Antoni Riubrugent era preparador de material per a l'equip francès d'esquí i va anar aquí on va adquirir les habilitats de laminació. D'aquesta passió va néixer la fàbrica SAMIT a la Seu d'Urgell.

La fama dels esquís fets per Antoni Riubrugent va captar l'atenció de l'empresa francesa Rossignol, qui va prendre la iniciativa i va adquirir la seva empresa sota una condició: Toni es comprometia a no tornar a fabricar esquís. I així ho va fer, però el seu amor per la fusta i el laminatge no es va esvair, sinó que es va transformar en nous projectes.

Toni es va reinventar amb raquetes de tennis i cascos militars, però la veritable innovació va arribar amb un gest simple: en doblegar la punta d'un esquí, va idear un pal d'hoquei. La mateixa tècnica que havia perfeccionat va donar forma a un nou capítol.

Tennis Clyton
historia toni riubrugent Clyton
historia hockey patines Clyton

Amb el temps el seu germà Josep, també el va ajudar en el negoci dels estics d'hoquei, però van sorgir desavinences, i Josep es va anar de l'empresa. La competència a Portugal va veure l'oportunitat i va atreure a Josep perquè compartís tot el seu coneixement en el món de la laminació d'estics d'hoquei i, durant cinc mesos, va estar treballant per a ells. Es així com la tècnica de laminació que havia perfeccionat Antoni Riubrugent, va transcendir fronteres.

Avui, Europa alberga quatre fàbriques d'estics d'hoquei, una a Portugal, una altra a Itàlia i dues a Catalunya, inclosa la marca CLYTON.

I d'on va sortir el nom CLYTON? Doncs bé, quan Antoni Riubrugent va posar nom al seu negoci va pensar en els seus tres fills: Clara, Yolanda i Toni. I va posar el nom CL - Y - TON en homenatge a ells.

Cada estic d'hoquei CLYTON compte la història d'Antoni Riubrugent. Cada joc en la pista és un tribut al seu llegat a la fusta i l'art de laminar. Un llegat que abasta més de 45 anys i que continua evolucionant dia rere dia.

ESTICS JUGADOR

En l'actualitat Clyton compta amb diversos estics tant per a jugadors com per a porters. D'entre ells destacaríem l'estic Clyton Strong que és un estic laminat amb mànec de freixe i làmina inferior de reforç per a evitar el desgast de l'estic amb la rascada del sòl. Estic tou i lleuger que proporciona un extra de control de la pilota. El pes oscil·la entre els 480gr i 520gr. I el Clyton Winner, un estic laminat amb mànec de hickory, que proporciona un equilibri entre xutada i control, i entre duresa i confort. El pes oscil·la entre els 500 i 530gr. Clyton també fabrica estics per als més petits, l'estic Clyton Strike està dissenyat per a nens fins als 10-11 anys. Disponible en 3 grandàries, Sènior, Júnior o Infantil.

ESTICS PORTER

Clyton té dos estics per a porters. El Clyton Master, un estic de porter professional de fibra, amb un mànec llarg i una pala curta. I el Clyton Porter Standard un estic de porter estàndard de fibra, amb mànec curt i pala llarga.

PRODUCTES CLYTON

Hi ha 10 productes.

Veient 1-10 de 10 articles(s)
  • Registre

Nou registre de compte

Ja tens un compte?
Entrar O Restablir la contrasenya