Tipus de Sancions en Hoquei: Guia Ràpida per a Jugadors

Categories: Motivacional

En l'hoquei, mantenir el joc net és crucial. Per a assegurar el compliment de les regles, existeixen diferents tipus de sancions per als jugadors que infringeixen el reglament. Aquí t'expliquem els quatre tipus de sancions que existeixen:

1. Amonestació Verbal

Una amonestació verbal és un advertiment per a infraccions menors que no han de repetir-se. Pot ser aplicada per mala col·locació durant el llançament d'un penal, simulació de lesions o portar un equipament incorrecte. Aquesta sanció serveix com un recordatori per als jugadors de respectar les normes sense majors conseqüències immediates.

2. Faltes Greus, Targeta Blava

La targeta blava es mostra quan un jugador o membre de l'equip tècnic, ja amonestat verbalment, reincideix en la mateixa infracció. També s'aplica a desobeir ordres dels àrbitres, accions que requereixen assistència mèdica per al contrari, desplaçament intencionat de la porteria i altres conductes antiesportives no greus.

Conseqüències:

  • Expulsió Temporal: El jugador ha d'abandonar el terreny de joc durant 2 minuts i romandre en l'àrea de sancionats.
  • Desavantatge Numèric: L'equip juga amb un jugador menys.
  • Tir Lliure Directe: L'equip contrari rep un tir lliure directe.
  • Reincidència: Si un jugador rep una tercera targeta blava en el mateix partit, aquesta es converteix en targeta vermella.

3. Faltes Molt Greus, Targeta Vermella

La targeta vermella es mostra després de rebre tres targetes blaves en el mateix partit o per actes de violència física o verbal que poden causar danys físics. Les raons poden incloure amenaces, insults, actitud violenta, empentes amb el joc parat, derrocar a un rival amb una entrada amb els dos patins, o utilitzar l'estic per a enganxar i fer caure a un oponent.

Conseqüències:

  • Expulsió Definitiva: El jugador és expulsat del partit i ha d'abandonar el terreny de joc i la banqueta.
  • Inferioritat Numèrica: L'equip juga amb un jugador menys durant 4 minuts.
  • Tir Lliure Directe o Penal: Depenent de si la falta va ser dins o fora de l'àrea, tret que la infracció ocorri amb el joc parat.

En resum, les sancions en l'hoquei estan dissenyades per a mantenir el joc net i segur. Conèixer-les i respectar-les és essencial per a tots els jugadors i equips.

  • Registre

Nou registre de compte

Ja tens un compte?
Entrar O Restablir la contrasenya