Explorant les Normatives de la Pilota en l'Hoquei sobre Patins

Categories: Curiositats

L'hoquei patins és un esport emocionant que requereix precisió i habilitat, i la pilota utilitzada en aquest joc no és una excepció.

Sabies que la pilota d'hoquei patins ha de complir amb especificacions precises?

Aquí t'expliquem algunes regles importants que dicten com ha de ser aquesta peça fonamental del joc:

Pes i Grandària Perfectes

La pilota ha de tenir un pes específic de 155 grams i un perímetre de 23 centímetres, assegurant que sigui perfectament esfèrica. Aquesta uniformitat en el pes i la grandària garanteix un joc just i consistent en totes les competicions.

Elecció del Color

Es permet un únic color predominant en la pilota, preferiblement negre o taronja, i aquest color ha de contrastar clarament amb el sòl de la pista, així com amb les línies i els taulons existents en aquesta. Aquesta distinció visual és crucial perquè els jugadors puguin seguir el moviment de la pilota amb facilitat durant el joc.

Pilotes Oficials Aprovades

En totes les competicions oficials d'hoquei patins, només es poden utilitzar pilotes que hagin estat aprovades pel Comitè Internacional de Rink-Hoquei (CIRH). Això garanteix la qualitat i uniformitat de les pilotes utilitzades a tot el món, mantenint la integritat del joc en tots els nivells de competència.

Resolució de Discrepàncies

En cas que hi hagi discrepàncies entre els capitans dels equips sobre quina pilota utilitzar, els àrbitres tenen l'autoritat per a seleccionar la pilota oficialment aprovada. Aquesta mesura assegura que no hi hagi demores innecessàries en el joc degut a disputes sobre l'equip utilitzat.

Regulacions per a Transmissions Televisives

En jocs transmesos per televisió, l'entitat organitzadora, amb l'aprovació del CIRH, pot imposar restriccions addicionals sobre el color de la pilota. Això es fa per a garantir una millor visió televisiva i una experiència de visualització òptima per als espectadors a casa.

Conclusion La pilota d'hoquei patins és molt més que una simple esfera; és una peça clau que compleix amb especificacions rigoroses per a garantir un joc just i emocionant en totes les competicions. Amb aquestes regles en ment, els jugadors poden gaudir de l'esport amb confiança, sabent que cada aspecte del joc ha estat acuradament considerat i regulat.

Continua gaudint de l'apassionant món de l'hoquei sobre patins amb hoquei360!

  • Registre

Nou registre de compte

Ja tens un compte?
Entrar O Restablir la contrasenya